Bouw migrantenhotel aan Gastelseweg in Roosendaal begonnen

Aan de Gastelseweg in Roosendaal, tegenover het nieuwe distributiecentrum van Lidl, is bouwbedrijf LeanBouw uit Roosendaal begonnen met de bouw van het migrantenhotel. Volgens initiatiefnemer Ilyas Etik van uitzendbureau Atik kunnen de eerste bewoners er eind dit jaar in.

Het hotel moet woonruimte gaan bieden aan 224 arbeidsmigranten. Ze gaan er met vieren op één kamer wonen. 

Ondernemer Ilyas Etik van Atik Uitzendbureau laat aan de Gastelseweg tegenover het nieuwe DC van Lidl een logiesgebouw van vier etages bouwen om onderdak te bieden aan ruim tweehonderd arbeidsmigranten. Etik kwam op de Gastelseweg uit, nadat eerdere plannen voor een dergelijk complex aan de Bergrand op flink verzet vanuit de buurt konden rekenen.

Juichen

Maar ook aan de Gastelseweg gingen de vlaggen niet uit toen Etik zijn plannen ontvouwde. Naastgelegen bedrijven, zoals Detache BV en RAS Recycling, staan niet te juichen, omdat zij vrezen dat de omliggende bedrijven geluid produceren. De arbeidsmigranten zouden daar  tegen in het geweer kunnen komen en dat zou ten koste kunnen gaan van bedrijven.

Etik had vrijdag in verband met een vliegreis weinig tijd om de stand van zaken toe te lichten. Hij zegt: ,,We hebben met de omliggende bedrijven gesprekken gevoerd en de verstandhouding met de buren is goed.” Hij heeft zijn plan niet aangepast en zegt de benodigde omgevingsvergunning in huis te hebben. De gemeente Roosendaal bevestigde vrijdag dat de vereiste vergunning inderdaad is verleend. 

Zonneland

De gemeenteraad sprak in november over het logiesgebouw. Bij die gelegenheid vertelde wethouder Toine Theunis dat Roosendaal er met de komst van 224 arbeidsmigranten nog niet is. Ook als daar de 180 migranten van Zonneland Apartments bij worden opgeteld. Hij zei dat Roosendaal op termijn zeker duizend mensen uit voormalige Oostbloklanden nodig zal hebben. 

Bron: BnDestem