Arbeidsmigranten leveren veel kansen op voor Dinteloord

Het is bijna zover. Nog even geduld en dan kan de eerste paal van de tweede supermarkt in Dinteloord de grond in. Eindelijk meer keus in boodschappenland in het dorp. Hoe ik daar zo bij kom? Met 250 arbeidsmigranten erbij zal die tweede supermarkt een kwestie van tijd zijn. En dan minder tijd dan het nu al kost om er over te praten. De supermarkt zal hard nodig zijn, want anders wordt het wel erg proppen in de Albert Heijn.

Ja, er was veel kritiek op de plannen om 250 arbeidsmigranten te huisvesten in Dinteloord, Al is kritiek misschien een groot woord. Mensen zijn vooral bang. Bang voor overlast, bang voor het onbekende. Maar laten wij eens inzoomen op alle kansen die het biedt voor Dinteloord.

Meer werk

Te beginnen met de bouw van het woonwijkje. Er wordt veel geklaagd dat de arbeidsmigranten het werk afpakken van de 'gewone Nederlander'. Die wil wel werken, zeggen ze dan, maar werkgevers kiezen liever voor goedkopere krachten uit Oost-Europa. Nou, goed nieuws! De komst van de arbeidsmigranten levert werk op. Iemand zal die huizen moeten bouwen immers. De arbeidsmigrant kan dat niet, die heeft namelijk nog geen woning in de buurt. Fijn, dan kan de Dinteloorder aan de slag!

Daarna kan de Dinteloorder een nieuw winkeltje beginnen. Of aan de slag bij een van de andere winkels, cafés of zorginstellingen in het dorp. 250 mensen erbij, dat is niet niks. Ook zij willen een gezellig avondje uit, nieuwe kleren kopen of naar de tandarts. En ook de hardwerkende arbeidsmigrant wil in de avonduren en in het weekend ontspannen: in een sportschool of bij een andere sportvereniging bijvoorbeeld.

Kansen krijgen

En alsof dat niet mooi genoeg is, is het ook nog goed voor het AFC Nieuw Prinsenland. Want wat er in die kassen gebeurt, dat is belangrijk voor ons. De tomaten plukken zichzelf niet, hè? En die tomaten verwerken wij later in een lekkere tomatensoep. Of in een salade.

Kansen genoeg voor de arbeidsmigranten in Dinteloord én voor de inwoners van het dorp. Maar dan moeten ze die kans ook wel krijgen. Mensen in een wijkje wegzetten zonder beleid: dat is niet goed. Ze moeten betrokken worden bij het dorp, bij de andere inwoners. En dan zal Dinteloord er alleen maar van profiteren.

Bron: BnDestem