Arbeidsmarkt

Uitzendkracht wil graag meer leren

Category: Arbeidsmarkt         Date: 06-02-2020

Bijna alle uitzendkrachten (97%) willen graag meer leren, op het werk, via trainingen, een cursus of van een collega.

Dat blijkt een onderzoek door door DOORZAAM, de stichting die als doelstelling heeft om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren.

Duurzame Inzetbaarheidsscan

Om...

Lees verder

Ervaringen van uitzendkrachten met leerbudget in kaart gebracht

Category: Arbeidsmarkt         Date: 06-02-2020

De ervaringen van uitzendkrachten met opleidingen zijn positief: 69 procent van de uitzendkrachten geeft aan veel geleerd te hebben en 86 procent stelt dat hetgeen ze geleerd hebben bruikbaar tot zeer bruikbaar is voor hun huidige werk als uitzendkracht. Dit meldt DOORZAAM.

De effecten...

Lees verder

De nieuwe norm in migrantenhuisvesting: "Atik Village"

Category: Arbeidsmarkt         Date: 17-01-2020

Met de officiële opening van een ‘hotel’ speciaal voor arbeidsmigranten, is er in Roosendaal op 16 januari een nieuwe Nederlandse norm voor arbeidsmigrantenhuisvesting neergezet. Niet eerder is er op deze schaal speciaal voor de groeiende stroom Oost-Europese arbeidsmigranten kwalitatieve huisvesting gebouwd.

Arbeidsmigranten zijn niet...

Lees verder

Zes dingen die voor werkgevers en werknemers veranderen met de nieuwe Wet arbeidsmarkt

Category: Arbeidsmarkt         Date: 10-01-2020

Op 1 januari treedt de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) in werking. Wat gaan werkgevers, zzp’er en payrollers daarvan merken?

Zie het als de opgepoetste versie van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Terwijl geestelijk vader Lodewijk Asscher, toen minister van sociale zaken...

Lees verder

Ondernemer Ilyas Etik ziet eindelijk 'zijn' migrantencomplex open gaan in Roosendaal: 'Dit zijn mensen net als jij en ik'

Category: Arbeidsmarkt         Date: 31-12-2019

INTERVIEWROOSENDAAL - Hij haalde dit jaar minder vaak het nieuws dan de afgelopen jaren, toch was 2019 een bijzonder jaar voor de Roosendaalse ondernemer Ilyas Etik (41) van Atik Uitzendbureau. Na zo’n vijf jaar van overleggen, plannen aanpassen en rechtszaken zag hij eindelijk hoe ‘zijn’...

Lees verder

Dit verandert er allemaal voor jou in 2020

Category: Arbeidsmarkt         Date: 31-12-2019

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent ook dat vanaf 1 januari een aantal nieuwe wetten en regels van kracht gaan. Welke wijzigingen staan ons te wachten? En wat betekenen ze precies voor jou? In dit artikel zetten we de belangrijkste veranderingen...

Lees verder

Herziene detacheringsrichtlijn geeft buitenlandse uitzendkrachten gelijke rechten

Category: Arbeidsmarkt         Date: 18-12-2019

Door het aanscherpen van de detacheringsrichtlijn worden de rechten van buitenlandse gedetacheerde uitzendkrachten gelijkgetrokken met die van Nederlandse uitzendkrachten. Uitzendbureaus blijven bovendien verantwoordelijk voor hun uitzendkrachten, ook als de uitzendkracht door de opdrachtgever wordt doorgezonden naar een tweede opdrachtgever.

De implementatiewet herziene detacheringsrichtlijn is door...

Lees verder

Goed georganiseerd uitzendwerk van grote waarde voor inclusieve arbeidsmarkt

Category: Arbeidsmarkt         Date: 18-12-2019

Goed georganiseerd uitzendwerk van grote waarde voor inclusieve arbeidsmarkt

Cijfers tonen de waarde van de uitzendbranche

Volgend jaar komt minister Koolmees met de evaluatie van het uitzendregime en brengt de commissie-Borstlap haar advies uit over de toekomst van onze arbeidsmarkt. De ABU is...

Lees verder

Werkcode moet één arbeidsmarkt voor alle werkenden creëren

Category: Arbeidsmarkt         Date: 12-12-2019

Vier verzekeraars en een bank willen flexwerkers en vaste mensen gelijkwaardiger behandelen. Achmea, ING, Nationale Nederlanden, a.s.r., en VGZ hebben hierover een werkcode ondertekend met Vakbond De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen.

De werkcode bestaat uit vijf speerpunten, die de komende drie jaar...

Lees verder

Arbeidsmarkt balanceert op kantelpunt

Category: Arbeidsmarkt         Date: 12-12-2019

De arbeidsmarkt is nog altijd gespannen, maar de trend wijst op een afkoeling. Het lijkt erop dat we in 2020 naar een normale, meer evenwichtige arbeidsmarkt gaan. Een lichte daling van de sourcingsdruk is een van de indicatoren die daarop wijst.

Dat stelt de...

Lees verder

SNF-keurmerk verplichten om arbeidsmigranten te behouden

Category: Arbeidsmarkt         Date: 25-11-2019

De reputatie van Nederland als aantrekkelijk arbeidsmigratieland loopt schade op. De reden: te veel misstanden bij de huisvesting van arbeidsmigranten. De oplossing: het verplicht stellen van het SNF-keurmerk.

Frank van Gool, CEO OTTO Work Force

Dat stelt Frank van Gool, CEO van internationale arbeidsbemiddelaar...

Lees verder

Aantal werkenden verder gestegen

Category: Arbeidsmarkt         Date: 14-11-2019

Het aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8 duizend per maand toe tot bijna 9,0 miljoen in september. Het aantal werklozen steeg in dezelfde periode met gemiddeld 3 duizend per maand naar 323 duizend. Net als in augustus...

Lees verder

Te weinig mensen profiteren van gunstige arbeidsmarkt

Category: Arbeidsmarkt         Date: 14-11-2019

FNV maakt zich zorgen om de mensen die weinig hebben gemerkt van de economische groei en moeite hebben met het vinden van een baan of helemaal geen werk hebben. Vele werkenden zien al jaren geen groei in hun inkomen.

Het huidige wettelijk minimumloon is te...

Lees verder

Uitzendbureau blijft belangrijk bij vinden baan

Category: Arbeidsmarkt         Date: 07-11-2019

Het eigen netwerk is nog steeds de meest gebruikte manier om een nieuwe baan te vinden, gevolgd door vacaturesites en op de derde plaats komen de uitzendbureaus. Hoewel iets minder dan vorig jaar, blijft het uitzendbureau een belangrijk baanvindkanaal.

In de top-5 van ‘baanvindkanalen’...

Lees verder

Minimumloon en minimumjeugdloon omhoog per 1 januari 2020

Category: Arbeidsmarkt         Date: 07-11-2019

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon gaan per 1 januari 2020 omhoog. Het bruto wettelijk minimumloon per 1 januari 2020 bedraagt 1.653,60 euro per maand. Wouter Koolmees, SZW, heeft de Regeling tot halfjaarlijkse aanpassing van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2020 is in...

Lees verder

Flexwerker of uitzendkracht? Dan heb je vanaf 1 januari deze voordelen

Category: Arbeidsmarkt         Date: 07-11-2019

In dienst als uitzend- of oproepkracht? Dan is de afkorting WAB vast al eens voorbijgekomen bij het invullen van werkbriefjes of in e-mails van intercedenten. Dit betekent de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) voor jou als flexwerker. Spoiler: het is goed nieuws.

Werknemers met...

Lees verder

Wordt de uitzender de Action van de arbeidsmarkt?

Category: Arbeidsmarkt         Date: 30-10-2019

Het verdienmodel van het uitzendbureau moet drastisch veranderen, zo zei Steven Gudde van Olympia in de september-editie van Flexmarkt. Ineke Kooistra, CEO van Young- Capital, en ABU-directeur Jurriën Koops erkennen dit ook. “Het is gek dat de inhuur van uitzendkrachten bij inkoop is komen te liggen.”

...
Lees verder

Sector 52-premie voor uitzendbureaus kent grootste stijging

Category: Arbeidsmarkt         Date: 09-09-2019

Per 1 januari 2020 wordt de sectorverloning afgeschaft. En de Whk-premie in sector 52 kent in 2020 ook nog eens de allergrootste stijging van alle sectoren in Nederland.

Dat blijkt uit een analyse premies Werkhervattingskas 2020 door Henk Geurtsen (partner Experts in Flex) op basis...

Lees verder

'De krapte op de arbeidsmarkt ontwricht de samenleving'

Category: Arbeidsmarkt         Date: 07-09-2019

In allerlei sectoren neemt de krapte aan personeel toe, schrijft het UWV. Dat is slecht voor de economische groei en voor het werkplezier.

Kinderopvangmedewerkers, tankstationpersoneel, ongediertebestrijders. Ogenschijnlijk hebben die beroepen niets gemeen, maar voor alle drie geldt dat werkgevers ze nauwelijks kunnen vinden...

Lees verder

Prinsjesdag 2019 en de loonheffingen

Category: Arbeidsmarkt         Date: 28-08-2019

Het kabinet maakt op Prinsjesdag de plannen openbaar met daarin de tarieven en percentages voor de loonheffingen die – onder voorbehoud – per 2020 gelden. Naar verwachting kondigt het kabinet op de derde dag van september ook wijzigingen aan in de werkkostenregeling (WKR) en de...

Lees verder

1   2   3   4   Next Page